Sunday, October 30, 2011

Loeng 8. Virtuaalmaailmad


Virtuaalmaailma kirjeldamiseks sobib aluseks madinamäng counter-strike. Tänapäeval eksisteerib mitmeid erinevaid madinamänge. Mõnedel madistavad omavahel inimeste kujuliste objektidega, mõned kasutavad muinasjuttudest sarnaseid personaaže. Kõiki neid mänge ühendab üks asi: tegevus toimub virtuaalmaailmas ja kui Sinu poolt juhitud personaaž või objekt saab surma, siis Sina kui juhendaja jääd reaalsuses ellu ja Sulle antakse uus võimalus proovida veel üks kord. Ja see kestab lõpmatuseni.
Kui rääkida counter-strike-st, siis tegu on väga populaarse madinamänguga. Inimesed võivad saada mänguga nii elamusi, kui teenida ka raha. Üks hea näide on just TTÜ-s CS-i korraldatud võistlus, kus auhinnafondiks oli 7500EUR. 
Et olla mängus edukas peab inimene kõik oma kogemused kaasa võtma virtuaalmaailma ja need seal realiseerima. Virtuaalmaailm võimaldab näidata, kui hea reaktsiooniga on inimene, kui hea on tema taktiline taip. Samas inimesed suhtlevad omavahel mängides counter-strike, teevad nalja. Sellest võib järeldada, et virtuaalnemaailm sellest mängust meenutab ka reaalsust. Ainult on üks suur vahe, olenemata kui kõva madin seal toimub, reaalsuses kõik jäävad ellu. 

No comments:

Post a Comment